rödvinsblogg

Nu har jag testat att skriva blogginlägg efter en fredagskväll med rödvin till middagen. Det blev något om njurtransplantationer. Dessbättre hade jag självbevarelsedrift nog att vänta till nu på morgonen med att publicera det, för att få till en "slutknorr".

Den blir att inte publicera det alls.

självscannade kroasånger

I Stockholm har systemet med självbetjänade kassor kommit ett snäpp längre än i Göteborg. Även den lilla konsumbutiken på hörnet har tekniken. I morse fanns det bara det, alltså ingen riktig kassa alls.

Jag vet inte om ni brukar fundera på hur länge en kassör har arbetat som kassör. Jag gör det ibland, när det går riktigt långsamt för att kassören sitter och slår i en pärm hela tiden för att veta vad frukten har för nummer, så tänker jag att han eller hon är ny på jobbet och då är det ok att det tar längre tid.

I morse skulle jag köpa kroasånger, bara det. Framför mig fanns fem privatpersoner varav SAMTLIGA agerade som främlingar inför självscanningen. Bananer t.ex. har ingen streckkod - alltså måste man slå i en pärm för att veta vad dom kostar.

Mina kroasånger hade inte heller någon streckkod vilket innebar att även jag hade blivit en bromskloss först i kön, om inte en ur personalen tillslut dykit upp för att hjälpa till. Han hade lika gärna kunnat göra det själv från början eftersom det var så det blev.

Slutsats: Innan någon lyckas genmanipulera in streckkoder i frukt, och baka in streckkoder i bröd - så kommer självbetjänade kassor i matvarubutiker att BARA vara en källa till frustration.

tuben

Ett sätt att känna sig riktigt ocool är att vara i Stockholm och gå och släpa på en stor blå resväska och göra fel när man ska ta tunnelbanan och för att rädda upp situationen kalla t-banan för "tuben".

På centralen i Göteborg kände jag mig ju så fräck - i solglasögon, fräcka skor och Steve Mcqueen-jacka. Kanske är detta en kraftfull följd av att ha nått yngre medelåldern - egenskapen att kunna se totalt bortkommen ut. På centralen i Stockholm såg barnen mer världsvana ut än mig.

Jag var den enda som hade fått en X2000-lasagnefläck på tröjan och det gjorde naturligtvis inte saken exakt bättre. Är för övrigt kritisk till SJ där - lasagne är inte en slags soppa.

Överhuvudtaget, om jag ska göra en jämförelse: En man som sålde vykort på stockholmska kändes som en kändis.

golfen

På Greppås golfbana hål nr 13, mitt under pågående GP-golf, dyker det här vattendraget upp. Det kryllar av små vita bollformade blommor och det kändes vackert och fint men samtidigt fick jag intryck av att även Onsalahalvöns själva natur hade bestämt sig för att håna lag SVT 2 (jag och herr Thulin). Det var som om banan visste att 10 av dom 12 svindyra finbollarna jag hade köpt inför rundan skulle hamna i vattnet och för evigt försvinna.

 blommor

Re: Fotboll

N, din försynta önskan om ett litet meddelande uppfylls härmed. Är medveten om att det börjar gå lite slentrian i mig tackandes nej till morgonkorpen så förhoppningsvis är det här sista gången. 

Ändock nej alltså, den här gången av två skäl: i kväll är det fotbollsmatch med BK Skjutet där jag förhoppningsvis slipper stå i mål, i morgon väntar en heldag på golfbanan med herr Thulin, då vi för andra året i rad ska försvara SVT:s ära i GP-golfen. 

Av helgens övning på rangen att döma är det ytterst lite - egentligen ingenting - som talar för att vi undviker ett nytt bottennapp. Att då spela fotboll kl 07:20 är att försämra oddsen ytterligare. Det vore inte rätt, inte mot herr Thulin och inte mot SVT.

 /H

femte sjukan

Det visar sig att barnsjukdomarna, alltså sådana där sjukdomar som barn får åtminstone någon av någon gång, tydligen har utökats med en sedan jag slutade att få sådana. Tillskottet går på äldsta dotterns skola just nu och heter enligt lappen som satts upp "femte sjukan". 

 

Vattkoppor (1), påssjuka (2), mässling (3), röda hund (4), scharlakansfeber (5) och femte sjukan (6) är alltså hädanefter barnsjukdomarna.

 

Dom som arbetar med att döpa sjukdomar kan ha haft personalfest dagen innan. 

 

 

 


mr Falafel

I helgen visade sig Eurosport 2 från sin konstigaste sida. Kanalen visar i normalläget udda tv-sporter såsom vattenpolo men slog nu något slags rekord med en hel turnering i brädspelet backgammon. Det kan bli lite småsegt att spela backgammon tycker jag, att titta på det är att befinna sig i seghetens big bang. 


 

På bilden tittar jag och min bror på det. 

 

 

Egentligen tittar vi inte på själva spelet utan på namnet på en av spelarna. 

 

 

 

 

 


burger king i Stenungsund

Efter några dagar på landet var vi i eftermiddags på väg hem längs med E6:an. Jag trodde att det fanns en Mc Donalds i Ljungskile men det var en shelltapp så nästa möjliga stopp blev Stenungsund - Stora Höga-avfarten, Burger King. 

Eftersom jag föredrar Burger King så det kändes rätt bra. Vi köpte några meals och bad också om att få yngsta dotterns barnmat värmd i en microvågsugn. Min sambo fick då till svar att det inte finns någon microvågsugn på denna Burger King. 

Större delen av måltiden upptogs mitt sinne av detta märkliga faktum. Min sambo mindes inte exakt vad som sades, det kan ha varit som så att micron var sönder också - det kan ha varit så dom sa. I vilket fall så vägrade dottern givetvis att äta iskall burkmat. 

Vid bordet bredvid satt också en barnfamilj och kämpade för att få en ettåring att äta. Jag satt och smålog lite över att alla har sin egen taktik och att deras verkade fungera ganska bra när jag plötsligt fick för mig att det liksom steg ånga upp ur deras burk. Jag började peka. Min sambo såg det  och frågade om maten händelsevis var varm. 

- Ja, vi fick den värmd... 

- I en MICRO? 

Efter att ha stegat fram till kassan ytterligare en gång så fick även vi maten värmd i den microvågsugn som alltså både FINNS och FUNGERAR på Burger King vid Stora Höga-avfarten i Stenungsund. 

Varför fick inte vi maten varm med en gång? Varför hittade kvinnan bakom disken på? 

Jag och min sambo hade en diskussion i bilen om huruvida vi någonsin i framtiden kan besöka denna vägrestaurang igen. Min sambo tyckte det och tillade att hon tyckte att jag var lite väl hård. Själv är jag av åsikten att vi inte bara inte ska äta där någonsin igen, utan att vi även ska ge restaurangen långfingret varje gång vi åker förbi. 


your out

Det här med pappaledigheten rullar på - jag lagar mat, hämtar och lämnar från skola och dagis, leker med barnen, tycker lägenheten är för trång och beklagar mig en hel del när min sambo kommer hem. Däremellan väljer jag mellan att vika kläder och sitta framför datorn. 

 

Jag har eventuellt börjat ta till mig bloggkulturen också och jag vet inte om det är bra eller dåligt. I går postade jag en kommentar om tv-programmet Project runway - det där med designers som tävlar mot varandra - på en blogg: 

 

"En annan sak som stör mig oerhört är att alla pratat med ytterst knarrig röst. Alla verkar ha tagit efter den där dryga lite obehagliga lilla killen som vann förra året. Har du tänkt på det - knarrigt, lite drygt HELA tiden. Däremot jublar jag varje gång Heidi Klum säger "youre out" med brytning. Så att det blir youre euyt!

 

Jag följer ju givetvis inte programmet dock". 

 

När jag hade postat kommentaren ångrade jag mig lite. Vad beror det på? 

 

 


oerhört provocerande

Passerar så gott som dagligen en ekologisk butik i kvarteret och blev så sent som i dag påmind om vilket som är världens mest provocerande beteende. Nämligen när någon kliver ut från en dörr med en en uppsyn som säger: jag har räddat världen i dag, det har med etthundra procents säkerhet inte du gjort! 

 

Så här ser uppsynen ut: 

 

 

 

Någon skulle säkert invända att det är hos mig problemet ligger, att irritationen bottnar i att jag faktiskt inte har gjort något världsförbättrande just denna dag och har lite dåligt samvete för det. Men så är det inte. 

 

Faktum är att jag har handlat i butiken, men undviker det nu pga av den dåliga stämningen som kommer ur den. Egentligen borde jag gå in och påpeka att ekologiska varor nuförtiden finns i alla butiker, överallt kan man kanske i och för sig inte köpa råris i säckar och små tuber med vitsippskåda men det gör inget för det vill jag inte ha. 


helt! kört!

Först och främst så var jag på en hälsokontroll i morse som drog ut en aning på tiden eftersom jag åkte till Previakontoret på fel sida om Göta Älv. Hemkomst kl. 10:30, ungefär då som vi borde ha varit i Slottskogen för att träffa en annan barnfamilj.

Alltså var jag en aning jäktad när vi gjorde oss i ordning men när jag tillslut fick ner yngsta dottern i vagnen i trapphuset så kändes det som att vi ändå var på banan. I exakt samma ögonblick som jag andades ut och vände mig om slog ytterdörren igen. Där stod min son och såg förväntansfull och glad i hågen ut.

Nycklarna, skötväskan, dotterns mat, min plånbok och min jacka var emellertid kvar på andra sidan av den nu LÅSTA dörren.

Sonen förstod på min blick att det här nog inte var riktigt bra så han föreslog att vi skulle försöka klättra upp genom soptrumman. Jag bet mig i läppen och istället för att hojta något så blev det ett koncentrerat - nä, det går inte, det här är helt! kört!. Sonen har ju tidigare anklagat mig för att vara som Emils pappa, det är jag alltså inte.

Enligt hälsoprofilen är jag nämligen ostressad och har bra blodtryck.

Kommer bloggen att dö? Det kan du ge dig fan på

Det här är det sista inlägget den här veckan och också det viktigaste som du har läst i år. Har precis avslutat min studie av dom ca 50 000 bloggar som finns på bloggportalen. Resultatet är skrämmande. Dom genomsnittliga inläggen lyder - kategori för kategori - som följer:

 

 

Mode: Jag vaknade i morse och såg mina JEANS (!)

 

Personligt: Jag vaknade i morse. 

 

Sport: En ny accessoar till tennisshortsen som du bara måste ha kallas för rack och lär bli heeeet! på Laroy. 

 

Film/tv: Låg fortfarande och funderade i morse. Är det nån mer än jag som tycker tittarfrågorna i postkodsmillijonären är för svåra? Vilka länder ingår i Scandinavium? 

 

Humor: När jag vaknade i morse trodde jag att jag hade fått en flintskallig tvilling bredvid mig i sängen, men det visade sig att jag hade morronfjång... Yeah, där fick ni ett prov på mitt material som jag kör med på standup på Pizzeria Riviera på fredag - kom och kolla!!!!! (börjar bli lite nervös nu...)

 

Data/IT: I morse höll jag på att somna

 

Pappablogg: Regeringen väckte mig i morse och jag ville sova vidare med det gick inte för vi har barn. 

 

Litteratur: "Kajsa och den argsinta skäcken" är sååå bäst. Särskilt när han blir så gullig mot ponnyn på slutet. Det kunde man aldrig tro! 

 

Kultur: 

 

Vetenskap: 

 

Student: Här kommer ett recept på glögg

 

 

Fyller på här på måndag. Lillebror, du hade rätt, bloggande ha ballat ur


Jag tror huvudet lossnade förra säsongen

Passerade Slottskogens minigolfbana på vägen hem i går och det var fullt av folk. Sällskap och par, äldre och yngre och så gick där en kille som spelade banans 18 hål ensam. Att spela minigolf bara med sig själv kändes först som en mycket sorglig sak. Det var innan jag noterade hur bra det gick för honom. 

 

Hela alltet påminde mig om vanlig golf och att det bara är en vecka kvar till GP-golfen, en av två golftävlingar som jag ställer upp i varje år. Jag och min lagkamrat Erik misslyckades ganska rejält på Särö förra året och jag minns att jag tänkte att det under inga som helst omständigheter skulle få upprepas. 

 

Dessvärre så är risken för ett nytt fiasko överhängande eftersom detta är dom mest konkreta tankarna jag har haft på golf sedan i september förra året. Förra veckan funderade jag i och för sig på vart jag ställde bagen senast och om huvudet på puttern lossnade förra säsongen eller hur det var. 


"det är inte 2004"

Har haft en liten diskussion med min lillebror om vem av oss som mest borde promota den här bloggen. Jag hävdar att det måste vara han för det blir ju inte så bra om jag ska hålla på och sälja in mig själv hela tiden. Han å sin sida hävdar att det känns lite konstigt att gå runt och säga "min storebror har en bra blogg, besök den nu" apropå ingenting. Han menar att det hade varit en annan sak om året hade varit 2004. 

 

Jag är lite kluven, en slags kompromiss kanske är att svågern promotar lite. 

 

 


pappaledig dag 11

En bra sak med att vara ledig och inte arbeta med direktsändningar är att jag kan umgås med barnen utan att vara skraj för att drabbas av halsåkommor från skola och dagis. Den dåliga saken: jag misstänker att jag nu har en halsåkomma. 

 

Fikade i går och hamnade i en sådan där ganska enkel tankegång som gärna kommer när man är lite utmattad och helst av allt vill sova. Precis utanför fönstret, ca två meter från där jag satt, stod en fönsterputsare och jag kände först att det här blir ju en originell kaffepaus med en gubbe som står och kollar på oss. 

 

Men det slog mig hur tydligt det var att han faktiskt tittade själva fönstret och inte på det som var innanför. Man brukar ju känna om någon tittar på en och trots att hans ögon var riktade rätt på mig så var det som att blicken liksom stannade på fönstrets yta. Det såg svårt ut så jag ägnade en lite stund åt att försöka själv. Jag tittade tillbaks på fönsterputsaren fast inte ända fram då. 

 

Det gick inget vidare. Fönsterputsaren stannade upp i sitt arbete och satte inte igång igen förrän jag slutade titta och återgick till kaffet. Sedan kändes kaffepausen konstig. 


på Käringön

Det var ett tag sedan jag var och hälsade på min gode vän Johan ute på Käringön. 
I dag kom ett kortfattat MMS som antyder att det händer saker på ön: 

nu är den här

                                                                          (helikoptercockpit) 


keps


Min lillebror ville veta när keps blev nationell symbol för tjuv. 
En storebrors patentsvar på allt sådant är kort och gott: vad var det jag sa... 


"Jag har alltid velat träffa Jimmy Jansson"

Apropå Malena Ernmans avancemang i går kväll så missade jag det eftersom BK Skjutet spelade match mot Öset vid samma tidpunkt. Enligt uppgift var det överlag rätt uselt. 

 

Melodifestivaler tar aldrig slut i barnfamiljer, så årets Eurovision Song Contest blir - usel eller inte - räddningen undan fjolårets, vars samlade låtlista har roterat i bilen dagligen under ett års tid. 

 

Eftersom det lär bli samma visa igen så försökte jag i går kväll bredda barnens musiksmak med lite musik som jag gillar. Det gillade dom inte så kompromissen blev en Spotifysökning på melodifestivaler och Eurovision Song Contests före 2008, så att vi i alla fall har lite mer att välja på. 

 

Märkligt nog handlade merparten av sökningarna om Lilla Melodifestivalen och min son fastnade för ett bidrag från 2007 - Samuel som framförde låten "Jag har alltid velat träffa Jimmy Jansson". 

 

Min son går nu och nynnar på en sång om Jimmy Jansson. 

 

Jansson själv var med i melodifestivalen 2007 med låten Amanda, om någon undrar. För att undvika att personkulten kring honom blir alltför mytisk såg jag det som min plikt att upplysa sonen om vem denne Jimmy Jansson är. 

 

Spelade "Hej hallå", "Luftballong", "Vi kan gunga" och "Ska vi slå vad". Min son tittade uttryckslöst på mig och klickade sedan själv tillbaks till "Jag har alltid velat träffa Jimmy Jansson". 

 

Schlager blir konstigt hur man än vänder och vrider på det. 

 

 


Pappaledig dag 9

Det såg kallt ut när jag tittade ut i förmiddags så både jag och yngsta dottern var rejält påklädda när vi gick ut. Lagom till skolans firande av "Fritidshemmens dag" sprack molntäcket upp och jag blev genomsvettig omgående. 

Har aldrig hört talas om denna högtid tidigare men den innebar loppmarknad och mycket folk på skolgården. Sjuåringen skötte sig förnämligt på egen hand. Fyraåringen å sin sida kroknade efter en kvart vilket blir svårhanterligt när man har en ettåring som precis upptäckt sina ben, sand, tomatplantor, fimpar, stora killar som spelar fotboll och skjuter hårda låga skott, fotbollsmål, andra människors ben, mina ben osv.

När ettåringen till sist somnade i vagnen med en splitter ny tomatplanta var jag ytterst angelägen om att hon skulle förbli sovande, chanserna till det minskar något om någon pillar henne i ansiktet.

Allt detta för att få lite perspektiv på det underbetyg min son levererade med någon minuts fördröjning:

"Pappa... du är som Emils pappa".

Det är jag inte alls. 

schlagerjärnridån

EU är ett europeiskt fredsprojekt, Eurovision Song Contest dess raka motsats. Det är det enda tillfället då europeer tillåts frossa i antikänslor och hävda att vissa länder faktiskt inte borde få vara med för att dom beter sig så illa. För oss nordbor hade det varit mer acceptabelt om t.ex. Bordurien sponsrat en statskupp i Syldavien, än att det borduriska folket i sin kompletta smaklöshet gett det Syldaviska bidraget "Ûrs sptz - Love me when I love you" 12 poäng.

Ibland hörs slutsatsen att vi borde starta en egen festival - Det har vi redan, SEX stycken.

I år tänker jag se Eurovision Song Contest i ett större perspektiv. Glömma att melodisk öststatshårdrock suger, förtränga att sångaren har en frisyr som senast bars av höjdhopparen Dietmar Mögenburg 1987 och inte var ok då heller: En röst på Piotr Jelfimov från Vitryssland i kväll är en röst bort från schlagerjärnridån.

Vår engelska är inte heller så frack.

Avslutningsvis: Ni som började borra med betongborr i fastigheten för 45 minuter sedan, hör av Er om det inte är ok att jag använder Er container till att slänga stora volymer trätrall till balkong.

osa: Inom en kvart

Lastbil fastnade på Linnégatan

 

Ett tiotal fordon drabbades vid middagstid på måndagen av en kö på Linnégatan i centrala Göteborg. Efter en dramatisk undsättning släppte det. 

 

Vid en tillsynes rutinmässig avlastning av en lång lastbil hade någon räknat fel, fordonets bakparti klarade inte höjdskillnaden mellan Linnégatans två omvittnat luriga färdbanor. Konsekvenserna blev förödande, lastbilen blev stående tvärsöver trafikområdet.  

 

Under de skälvande minuterna som följde arbetade lastbilspersonalen febrilt för att finna en lösning. Räddningen blev tillslut bräder under ett av däckparen. Då var det redan försent för bilarna som hunnit till platsen. 

 

Cyklist bland de köande

Enligt ett vittne ska en av bilisterna har kommenterat händelsen med orden "helvetes fan också". 

 

Bland bilisterna i kön fanns även en cyklist som det var särskilt synd om. 

 

Vad som hade hänt om lastbilen inte kommit loss var det på måndagskvällen ingen som ville spekulera i. Enligt obekräftade uppgifter hade kön kunnat bli ännu längre. 

 

Ingen av de inblandade fick några fysiska skador. 

 

 

Andra dramatiska köer

Hönö 1997: Alla bilar utom en kom med färjan

Willys på måndagskvällen: Ännu en i raden av provocerande jätteköer i denna butik* 

 

 

*Hört i kön: "helvetes fan också" och "finns det någon här som kan hantera en kassa?"

 

 


Hårdrock

Till skillnad från det stora flertalet föräldralediga så fikar inte jag för att det är trevligt utan för att jag tycker om wienerbröd.

 

Misstänkte att pappaledigheten skulle resultera i någon slags förändring när det gäller min vikt. Eftersom måltiderna kommer såpass oregelbundet är det svårt att veta på förhand om det är övervikt eller undernäring på gång. Det tycks bli det förstnämnda noterade jag på simskolan i går.  

 

Jag har funderat på vad två års regelbunden tv-sminkning, kamning av ögonbryn och samtal om foundation två kvällar i veckan gör med en människa. 

 

Nu funderar jag inte på det utan lyssnar på hårdrock med barnen. 


Konstruktörer

 

Åkte spårvagn förbi Chalmers tekniska högskola tidigare i dag och noterade att det stod Robot-SM på fönstret till kårhuset. Det här med robotar och risken att dom ska ta över världen har aldrig oroat mig, det har det däremot att dom som uppfinner och konstruerar robotar får för stort inflytande, alltså dom som studerar på tekniska högskolor. 

 

Motorrummet på min bil är ett exempel på ingenjörskonst. Jag har normalstora händer och eftersom dom går av när jag sticker ner dom för att byta strålkastarlampor så förutsätter jag att konstruktören som tog fram prototypen hade en lång tentakel där armen borde sitta. 

 

Det gör mig lite orolig. 

 

Detta har ingenting med rutiner att göra. Som så mycket under en dag. 


Till tonerna av en brandvarnare

Det går inte att blogga och steka mat samtidigt. Det blir det ingen längre text nu utan den kommer i kväll och kommer att handla om hur man får ett sunt förhållningssätt till det här med rutiner. Av svågers kommentarer att döma finns det ett behov. 

spetsiga öron

Det är mycket om den nya star trek-filmen nu vilket påminner mig om ett tillfälle för några år sedan när den första Sagen om ringen-filmen kom. Jag skulle göra en intervju med folk som köade inför premiären på Palladium på Kungsportsplatsen i Göteborg. Dom mest extrema i kön hade inte bara tagit med sig tält utan byggt en liten kåkstad utanför biografen. Vi stegade in i en av dom större hyddorna jag och fotografen. 

 

Intervjun genomfördes utan missöden, två mkt trevliga fantaster svarade på frågor om hur intressen kan övergå i passion och allt var frid och fröjd. Då, plötsligt, överfölls jag verbalt bakifrån av en kvinna i 30-årsåldern som hållit till i hyddans inre skrymslen. Hon sågade mig grundligt; huvudbudskapet var att jag var på plats i kön för att göra narr av folk och låta dom framstå som konstiga nördar. 

 

Jag svarade inte utan tittade på kvinnans alvöron. 

 

Senare kände jag att jag nog borde ha fått dagens ros den dagen för att jag inte tog med attacken i inslaget. Människans värsta fiende är inte från Klingon eller vad det heter. 

 

 


Ko


Insåg när vi kom hem att det ligger ett lätt ironiskt skimmer över titta på kor som ser gräs för första gången på en hel vinter och samtidigt själv ha klätt balkongen med konstgräs. Så oerhört besvikna korna hade blivit om det varit balkongen dom sprang ut på. 

epicentrum

I dag
Är det rimligt att en betongborr drar igång klockan 08:15 en lördagsmorgon? Nä, det är det inte. Men med tanke på att bloggen har fått kommentarer från Kristofer som bor två våningar nedanför och alltså mkt närmare epicentrum så ska jag inte beklaga mig. 

Korna släpps ut på bete i Partille och vi ska dit. gräsimitation

Bebismammor cruisar genom staden i bredd, trebarnspappor upptar ungefär lika stor yta och där upphör alla likheter. Den förra kategorin ingår i ett socialt stimulerade och seriefikande kollektiv som det nästan är omöjligt att inte titta snett på för den som är utanför. Det sker dock inte i dag eftersom jag är nybliven ägare till 6 m2 gräsimitation som under kvällen ska läggas på balkongen. 

Tyska byggvaruhus är onekligen värda ett besök med jämna mellanrum. En nära bekant med bayerskt ursprung tog i jultid för två år sedan med mig till ett. Han sålde in stället som Eldorado - där finns precis allt, och bra är det också. Toalettsitsar, fiskeflöten, godis... behöver du konst så har dom det också - tavlor alltså. 

Där stod vi sedan framför en tyrolinspirerad jultomte i skala 1:1. När jag tog i den lossnade ena armen. Vi tittade på tomten och jag tyckte lite synd om min bekant eftersom jag förutsatte att han där och då fick en illusion bryskt krossad. 

När jag vände mig om såg jag hur det lyste i ögonen på honom. Kärleken är blind, även den till tyska varuhus. 

Nu ska barnen i säng, sedan ska balkongen förvandlas till en egen planhalva. 


byggvaruhus

Twilight zone har en adress. Några våningar under oss pågår en totalrenovering som skär genom märg och ben. Samtidigt ösregnar det. Vare sig inne eller ute funkar. Kan lösningen vara att åka till ett byggvaruhus och köpa vad som helst till balkongen? Jag chansar på det. 

Mustaschen

Min son sitter i badet och har precis gjort en paj med sköldpadda, majs och groda i. Jag vågar inte titta men förutsätter att det är blött i åtminstone hela badrummet, kanske även i köket. 

Blev genast på gott humör när jag läste signaturen BS kommentar till ett av mina inlägg nedan. Ang. valet att raka av mig mustaschen så var det mest för att få till en episk avslutning på programserien Eftersnack. Men som BS mycket riktigt påpekar - det pågår ju en sk mustaschkamp till stöd för män med prostatacancer, är det inte konstigt att i det läget raka av sig den då? Faktum är att jag funderade på det - men kom fram till att om jag tar bort den så gör jag ju i alla fall någonting. Alternativet hade varit att skaffa en mustasch till och då hade det blivit trångt. 

Figurerar i en artikel i Göteborgs-Posten i dag, den blev rätt bra så istället för att lägga ut texten ytterligare så hänvisar jag till den och går och torkar upp. Så återkommer jag när delar av dagen har gått och det har hänt något. Det ösregnar så potentialen finns där. 

GP-artikel
http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=493387

En smula på axelnJag och yngsta dottern var och åt lunch i dag med min gode vän Bempa - jag och Bempa åt schnitzel och min dotter bröd. Den här situationen uppstod när vi skulle gå vilket Bempa hade vänligheten att påpeka. Tack.Fjärrkontroll

Jag doftar för närvarande våt ylle eftersom morgonens dagis/skollämning rattades i ösregn utan jacka. Min sambo har efter fyra dagar konstaterat att hon skulle vilja ha en fjärrkontroll med sig till jobbet så att hon kan styra det dagliga livet i hemmet. 

 

Min yngsta dotter ligger och sover i min famn just nu, trots påträngande ylledoft. Spotify har av någon anledning hittat en låt med panflöjt och om det är någon gång det fungerar så är det väl i ett sådant här läge, när allt fungerar. 

 

I går kväll hade min sambo även några frågetecken kring min trovärdighet; om den kan komma att skadas i och med denna blogg och dom bilder jag publicerar (se nedan). Lägger därför till en länk till den gamla Eftersnacksajten. Skadan är så att säga redan skedd. Följ länken, Klicka på H-märket snabbt som ögat och kolla på stenjakten 1 och 2 innan inslagen plockas ner. 

 

 


Tävling

I dag

Min son gillar att tävla så det gör vi rätt ofta. Det kan röra sig om gissningslekar i Bolibompalåtar, springtävlingar, fotbollsmatcher, olika kortspel och vem som är äldst enligt numret i botten på dricksglaset. Min son är fyra och jag låter honom vinna hela tiden och här har jag en pedagogisk fråga: Kommer det en dag när triumfen över att slå mig övergår i oro över att ha en övernaturligt långsam och trögtänkt far? 

 

Senare i dag

Lunch

 

 


Dagen då alla utom jag tog årets första bad


Nytt i bloggen: Video

Hur man nu lyckas lägga till det om det går överhuvudtaget. Så länge en länk till "Bra tv 1" och "Bra tv 2", material jag har sammanställt tillsammans med min gode vän Jonas. Ingen av filmerna har visats i tv utan är exklusiva webbproduktioner. Del 1 är dessutom en nostalgitripp eftersom den är inspelad i gamla tv-huset i Göteborg. 

Länkarna ligger under rubriken länkar. 

Konstig stämning vid besiktningen

Bilprovningen i dag blev ett mindre bakslag, inte kostsamt men stämningen blev lite tryckt när besiktningsmannen konstaterade att bägge strålkastarna lyser fel eftersom någon har skruvat i lamporna fel (kort paus) "och eftersom felet var exakt samma för ett år sedan så måste du komma tillbaks och ombesiktiga den här gången".

 

Grejen är att jag är säker på att jag bytte lamporna förra året men jag måste ha skruvat i dom fel igen. En förklaring som möttes med ett stort mått av klentrogenhet från besiktningsmannen. Där stod vi sedan, tysta. 

 

Det blev besiktningsmannen som bröt isen med frasen: "Du måste komma tillbaks inom en månad, mellan 7 och 10 brukar vara minst tryck. Det blir billigare också". 

 

Min sambo kommer vid 18-tiden i dag. 

 

 

 

 

 


Stegräknare

I går
"Någon - sannolikt du - har begärt att få ett nytt lösenord till inloggningen på ditt bloggkonto". "Sannolikt du" är en rolig formulering. JA, det är jag som har begärt det. Trodde att jag hade ett system med samma lösenord till allt men har uppenbarligen frångått det i bloggfallet. 

Byggde pokemonfigurer av lego tillsammans med min son i går. Ett kreativt möte mellan gammalt och nytt som tyvärr slutade med att mina figurer Rockandrollo och Moha dog. 

Nya starttiden 21:00 i div 7 B är heller ingen succé. Somnade klockan 01:30 i natt när fötterna äntligen hade kallnat. 5-3 seger dock för BK Skjutet mot Billdal. Och apropå gårdagens diskussion om bloggen som ett stendött fenomen så vill jag här lyfta fram det faktum att min lillebror spelade hela matchen i går med en stegräknare i byxlinningen. Där talar vi verkligen om något som känns 2008. Att det pågår en tävling på jobbet är ingen ursäkt. Det är inte ok. 

 

Senare i dag

Bilbesiktning


Lös Hår

I dag

Min lillebror dömde precis ut bloggidén som ytterst otidsenlig - trenden just nu är att lägga ner sin blogg. Leksakshandlarn var inne på samma linje, barn vill just nu inte ha datorspel och sådant utan föredrar hopprep och slangbella. Jag ska fråga min bror sedan vad som känns mest pinsamt - en blogg eller att jag står nedanför hans fönster och hoppar hopprep. 

 

Vill också poängtera att jag inte tar något som helst ansvar för dom annonser som dyker upp på den här sidan. Det blir sannolikt inget guldägg för den som var här i dag:

  • Lös Hår
  • Äkta Indiskt hår till fynd priser. Störst urval av löshår på nätet!

Är indiskt hår inne just nu? Är särskrivningar inne? Är Lös Hår sådant man fäster längst ut i det riktiga håret? Och kommer det indiska håret alltså från människor i Indien? Frågorna hopar sig kring annonsmaterialet på denna sida. Köp inte indiskt löshår såvida det inte är från getter är min uppmaning. 

 


interiör


Pappaledig dag 1

I dag
Första dagen som pappaledig. Gick ner för att administrera en tvätt av fotbollströjor som jag anförtrotts eftersom "du ska ju ändå vara hemma på dagarna nu ju". Jag kände efter om jag fortfarande inte får dåligt samvete över att vara en tvättstugemarodör; jag visste att jag inte skulle hinna ta ut tvätten i tid eftersom sluttiden krockar med två timmars syskonrytmik. Tröjorna kommer att ligga kvar i maskinen i tre timmar, alltså kommer någon ev att bli förbannad. Hade dock inget dåligt samvete.

Chefen ringde två gånger. Först gällde det tidrapporter som jag inte fyllt i, sedan en hälsodeklaration som jag inte fyllt i. 

Syskonrytmik i pingskyrka - varit där förr och nu var det sista gången för terminen, en mamma hjälpte mig att diska utan att direkt fråga om det behövdes. Jag opponerade mig inte utan sade tack och packade ihop och gick. Det känns annars mkt kristet att stå och diska i strumplästen i en frikyrka.

Ringde min sambo fyra gånger i olika ärenden - en gång för att höra om hon hade läsglasögon på sig eller inte. En gång ringde hon och ville ha tillbaks sitt visakort. Turligt nog hade hon haft en hundring och kunnat betala lunchen i alla fall. Min son skojade och sade att stora dottern nog kommer att kalla mig fånfjant när vi hämtar henne från skolan.

Tvättstugan. Jag hann baxa in barnvagn och son och alltihop innan jag upptäckte att han som hade tvättiden efter var där. Maximalt dålig tajming. Tvingades snabbt som ögat komma på ett svepskäl för att ta oss ut igen innan upptäckt. Jag tror att vi tappade en grej på vägen, sade jag till min son. Han tittade på mig helt frågande och vände därefter blicken åter mot tvättrummet.  JAG SER INTE FOTBOLLSTRÖJORNA, konstaterade han. Vi stod därefter och tryckte i korridoren till dess mannen som tvingats ta ut mina fotbollströjor hade gått.

Stora dottern ville leka hos en kompis. Det var ok även om det innebar att vi hade gått till skolan för att hämta henne i onödan.

När jag kom hem fyllde jag på kaffefiltret med tre skedar havrevälling. Lite jäktad och på sämre humör nu. Hade dessförinnan upptäckt att lilla dottern tappat ena skon någonstans på vägen från stora dotterns skola. Ringde min sambo igen. Sonen kallade mig någonting i stil med töntig i samma veva. Lagade oxpytt och värmde barnmat i kastrull. Tänker ägna resten av kvällen åt att installera ny microvågsugn eftersom den förra började brinna. 

Det är cornflakes i sängen. Snart kommer min sambo hem.

I morgon
Enda inbokade i morgon var byte av däck. Nu också letande efter sko alt. inköp av nya skor. Min sambo tyckte att det var synd att det var en högersko som försvann den här gången också.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0