senaste två dagarna har jag...

...ägnat åt att städa bland barnens leksaker. Ett drygt jobb helt utan intellektuell stimulans. 

En längre text om detta kommer ikväll. Jag är nämligen inte färdig än. Kommentarer
Postat av: Gunilla

Hoppas att leksakerna ger dina barn intellektuell stimulans! Annars får du nog kritiskt granska dem och kanske byta ut... Gammal är äldst och det en gammal sanning att barnen lär sig leva/hantera livet genom att leka!

Du tycker nog att jag är framme med pekpinnen (igen) men det är helt OK.

2009-06-05 @ 17:37:30
Postat av: H

Leksakerna ger barnen intellektuell stimulans, det är ju det dom är till för. Hade JAG däremot blivit intellektuellt stimulerad hade nog min omgivning blivit oroad.

2009-06-05 @ 23:14:16
Postat av: Gunilla

Leksakernas förmåga till stimulans tror jag att du förstår, oavsett ålder på den som hanterar dem. Det är kanske "att städa" som ger dig brist på stimulans.

2009-06-06 @ 09:19:49
Postat av: C

Måste helt enkelt kommentera detta med städning kontra intellektuell stimulans! Blir nämligen alltid lika häpen när jag hör (eller läser)nonchalanta och nedlåtande synpunkter på städning och i samma andetag någon sorts glorifiering av den "intellektuella" stimulansen. Vet ni inte att ett av vår tids stora problem är människor som blir utbrända på grund av att hjärnan fått alldeles för mycket "stimulans". Kanske inte intellektuell stimulans alla gånger, men det är ändå möjligt att dessa utbrända människor, innan de fick sin mentala kollaps, skulle kallat det mesta av det de proppade in i sin skalle, just intellektuellt.

MEN, om man varvar sin intellektualitet med diverse städning, sin bokhylla, sitt skrivbord, sina barns leksaker, sitt pennskrin....Och man får dels mental vila och dels tillfälle att i takt med att man organiserar saker och ting, en chans att även skapa någon sorts inre frid. Det vill säga mental vila. I stället för att hela tiden syssla med mental korvstoppning.

Så undervärdera inte städning.

2009-06-07 @ 21:17:47
Postat av: C

Det är väl inte så att det råder censur?

2009-06-07 @ 21:27:55
Postat av: H

Det råder ingen censur. Du har helt rätt i det du säger. Inget av det motsäger jag heller i inlägget. Jag bara konstaterade att jag har haft mycket att göra och utlovade en text som aldrig kom. Innebörden är väl egentligen bara att det sällan händer något att skriva om när man städar.

2009-06-07 @ 22:55:57
Postat av: c

Säg inte det!

2009-06-08 @ 16:32:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0