golfen

På Greppås golfbana hål nr 13, mitt under pågående GP-golf, dyker det här vattendraget upp. Det kryllar av små vita bollformade blommor och det kändes vackert och fint men samtidigt fick jag intryck av att även Onsalahalvöns själva natur hade bestämt sig för att håna lag SVT 2 (jag och herr Thulin). Det var som om banan visste att 10 av dom 12 svindyra finbollarna jag hade köpt inför rundan skulle hamna i vattnet och för evigt försvinna.

 blommor

Kommentarer
Postat av: LB

Nej! Sig inte att du inhandlat proV1:or för att kompensera fel i svingen och/ eller eventuell avsaknad av rangeträning?Det är ett ju ett "knep" som alla golfare tar till minst en gång i karriären och som för ingen av dem vid något tillfälle har fungerat.För den enda skillnaden mellan dyr-bollar och andra bollar är ju att dyr-bollarna flyger längre (förvisso bättre känsla vid inspelen också, men det märker man ju inte om spelet ändå suger). Men eftersom de tyvärr flyger lika snett som andra bollar blir följden allt som oftast bara att även skogspromenaderna blir längre.Viktigt är dock att aldrig köpa begagnade floridabollar - alltså att kompensera åt andra håller. Bevisligen har sådana bollar vid minst ett tillfälle inte fungerat som det varit avsett, utan blivit bortslagna ut i skogen eller in i ett vattenhinder. Att sedan stå vid en utslagsplats och veta att den boll man avser placera 250 meter bort mitt i fareway vid minst ett tillfälle har hamnat så att den förre ägaren inte hittat den skapar onödig oro och är inte bra (sett ur flera aspekter). Det inryms helt enkelt en stor portion dålig karma i varje floridaboll.2009-05-27 @ 19:45:27
Postat av: H

Jag tillhör den andra kategorin, alltså inte "alla" utan "övriga". Vi som fortsätter köpa dyra bollar och slår bort. Kan inte riktigt förklara det.

2009-05-27 @ 21:19:51
Postat av: patrik spång

Sålde min moped, en Yamaha FS1, när jag var 15 år och köpte mig ett golfset. Oerhört märklig handling i kvarteren jag kommer ifrån (där skulle man ha moppe med jackad kolv, kaststjärnor och Vans med motiv) .Hade set Greg Stadler (någon som minns) på TV. Han hade basebollfattning och en grym mustasch. Inbillade mig också att han var miljonär.Jag vill åt miljonerna och basebollfattningen. Så jag övade. Och övade. Det här kom att bli en arg period i mitt liv. Var konstant arg i fem år. Basebollfattning, det fick jag, men miljonerna uteblev.När jag flyttade hemifrån skänkte jag klubborna till min syster. Träffar ni en arg kvinna i Fiskebäck, då är det min syster.

2009-05-28 @ 10:06:05
URL: http://www.jerlov.se
Postat av: LB

Det har sagts att sport/indrott ofta kan fungera som en ventil för att få utlopp för inre aggressioner.När det gäller golf får utlopp för en del, men bygger också upp många nya. När man summerar kommer man allt som oftast hem från golfbanan med fler än när man åkte dit.Är detta ytterligare ett tecken på att golf inte är en idrott/sport? Är moped mer sport än golf?

2009-05-28 @ 12:51:41
Postat av: H

När jag var femton var moped en sport, varje morgon förlorade min Puch Dakota alla matcher på väg till skolan. Även riktigt tunna killar på cykel slog mig. Det var tufft.

2009-05-28 @ 13:48:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0