gräsimitation

Bebismammor cruisar genom staden i bredd, trebarnspappor upptar ungefär lika stor yta och där upphör alla likheter. Den förra kategorin ingår i ett socialt stimulerade och seriefikande kollektiv som det nästan är omöjligt att inte titta snett på för den som är utanför. Det sker dock inte i dag eftersom jag är nybliven ägare till 6 m2 gräsimitation som under kvällen ska läggas på balkongen. 

Tyska byggvaruhus är onekligen värda ett besök med jämna mellanrum. En nära bekant med bayerskt ursprung tog i jultid för två år sedan med mig till ett. Han sålde in stället som Eldorado - där finns precis allt, och bra är det också. Toalettsitsar, fiskeflöten, godis... behöver du konst så har dom det också - tavlor alltså. 

Där stod vi sedan framför en tyrolinspirerad jultomte i skala 1:1. När jag tog i den lossnade ena armen. Vi tittade på tomten och jag tyckte lite synd om min bekant eftersom jag förutsatte att han där och då fick en illusion bryskt krossad. 

När jag vände mig om såg jag hur det lyste i ögonen på honom. Kärleken är blind, även den till tyska varuhus. 

Nu ska barnen i säng, sedan ska balkongen förvandlas till en egen planhalva. 


Kommentarer
Postat av: Per

Bauhaus eller K-Rauta? Vidriga fenomen som man ändå återvänder till gång efter gång. Samma med köpcentrum och ICA Maxi. Har funderat och kommit fram till att man antagligen kan leva ett helt liv med att enbart handla på ICA Maxi eller COOP. Undantaget är när man behöver köpa bil och hus.

2009-05-08 @ 17:08:05
Postat av: Gunilla

Det är fantastiskt roligt attt se alla pappor bakom barnvagnarna. Mina egna barn är vuxna nu, men då i början på 80-talet var papporna lediga de där 10 dagarna i samband med födelsen, men nästan ingen var hemma längre. det snackades mycket om pappaledighet, men det var också allt...

Mina söner blir förhoppningsvis fäder någon gång och gissa om jag kommer att bli en farmor som uppmuntrar dem att vara hemma??! Hoppas att vagnarna då åter är vända mot den som kör den.

2009-05-08 @ 17:24:30
Postat av: b

Har du funderat på att klä balkongen i kroppshår istället? Jag bara undrar om du funderat på det alltså.

2009-05-08 @ 18:31:31
Postat av: H

b... klart jag har funderat på det. På samma sätt som jag i eftermiddags funderade på hur det hade blivit om bilar hade haft avgasrören fram istället. Avgasrören och dragkrokarna.

2009-05-08 @ 18:55:28
Postat av: H

Per, jag har uppdaterat artikeln, möjligen kan du utläsa mer av den fylligare varianten,Gunilla, när är det ok att börja ha vagnen vänd framåt?

2009-05-08 @ 18:56:50
Postat av: Gunilla

Det finns inga regler om när man FÅR vända vagnen framåt. Det handlar, enligt mitt sätt att se, på ett förhållningssätt att barnen och föräldrarna har mycket att kommunicera om.....ganska länge. Omvärlden finns där ändå!2009-05-08 @ 19:16:10
Postat av: Vickevire

Gunilla, i mitten av 80-talet hade jag en kollega som när han fick sitt fjärde barn använde de 10 pappalediga dagarna till att åka och fiska! Turligt nog har det hänt en del.

2009-05-08 @ 21:58:32
Postat av: Gunilla

Hoppas att han blev en viktig pappa, trots allt. Vi har alla våra "svackor" och gör sådant som kanske inte alls är lämpligt, men det kan bli bra ändå.

Ikväll har jag haft förmånen att umgås med den 26-årige sonen och det är så underbart att få bjuda på en bit mat (hemlagat potatismos och falafel!)och veta att det uppskattas. Att se sitt barn bli vuxet, på alla plan, fungera självständigt men ändå vilja lyssna och diskutera med oss föräldrar, det är jag tacksam för.

2009-05-08 @ 22:38:51
Postat av: LB

Vickevire, ja jag håller med. Nu för tiden är ju haven nästan utfiskade, så det har ju lite tappat sin mening att åka å fiska.

2009-05-12 @ 17:24:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0