Konstig stämning vid besiktningen

Bilprovningen i dag blev ett mindre bakslag, inte kostsamt men stämningen blev lite tryckt när besiktningsmannen konstaterade att bägge strålkastarna lyser fel eftersom någon har skruvat i lamporna fel (kort paus) "och eftersom felet var exakt samma för ett år sedan så måste du komma tillbaks och ombesiktiga den här gången".

 

Grejen är att jag är säker på att jag bytte lamporna förra året men jag måste ha skruvat i dom fel igen. En förklaring som möttes med ett stort mått av klentrogenhet från besiktningsmannen. Där stod vi sedan, tysta. 

 

Det blev besiktningsmannen som bröt isen med frasen: "Du måste komma tillbaks inom en månad, mellan 7 och 10 brukar vara minst tryck. Det blir billigare också". 

 

Min sambo kommer vid 18-tiden i dag. 

 

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: svåger

tråkigt, men som anställd hos bilfabrikant måste jag ändå påpeka att detta är ett vanligt besiktningsproblem som lättast åtgärdas genom att man låter en auktoriserad verkstad skruva i lamporna. först måste man förstås väljs rätt märke.

2009-05-06 @ 13:17:17
Postat av: svåger

kände på mitt senaste inlägg att jag ligger lite risigt och kanske snart blir utkastad som kommenterare på bloggen. förresten, kan man bli det?

åter en våg av okunnighet svallar fram.

2009-05-06 @ 13:22:38
Postat av: H

Man kan inte bli utkastad i det här skedet. Däremot kan man utreda om det finns något sätt att liksom prenumerera på bloggen så att du får ett mail när jag skriver nya inlägg. Jag hittar inte det. Har jag startat en b-blogg?

2009-05-06 @ 13:27:39
Postat av: svåger

kan det vara något med rss-feed?

2009-05-06 @ 13:33:18
Postat av: Jonas Slättung

Det här med bilprovningen är ju ren och skär lögn från början till slut!

Det är var ju inte alls, som jag trodde, en fråga om att man åkte dit för att få prova bilar.

Det borde väl heta "kolla om det är några fel på bil-ningen" istället? Eller?

Jag påpekade detta för han som tog hand om min bil, men då såg han bara tomt på mig./J

2009-05-06 @ 14:56:14
URL: http://slattungsvisdom.blogspot.com/
Postat av: Jonas Slättung

Sen, bara som en liten kommentar, Henrik: Du kan nog inte tvinga folk att få mail när du skriver nåt nytt, det får de nog begära själva.

Men som din svåger mycket vist uttryckte det: Rss feed-funktionen hjälper ju lite.

2009-05-06 @ 15:08:36
URL: http://slattungsvisdom.blogspot.com/
Postat av: H

Rss feed? Ibland känns det som att jag hoppat över några steg med den här bloggen. Kanske borde jag ha börjat med att faxa lite bara, för att komma igång.Jonas, helt rätt där kring bilprovningen. Tomma blickar verkar vara en del av affärsidén, även om jag betvivlar att det finns en idé öht. Jag ser fram emot den dag vi vänder på det och låter bilprovningen komma hem till mig så att jag får kontrollera den.Bloggandet... hur många inlägg bör en blogg ha per dag för att verka het?

2009-05-06 @ 17:07:12
Postat av: Dan

Det här var lite lustigt. Precis samma sak hände nämligen mig för några veckor sedan. Jag besökte bilprovningen och de konstaterade att lampan satt snett. Vilket den också hade gjort förra gången jag var där. Det finns en liten skruv som man kan skruva på så att man ställer in lampan rätt. Men det är ju svårt att veta vad den sitter och man inte är bilmekaniker. Det lustiga är att det tar personalen på bilprovningen ungefär 10 sek att åtgärda felet men de gör det inte av princip. Jag var inte för privatisering av bilprovningen tidigare...

2009-05-08 @ 11:03:40
URL: http://www.rockandrollheart.blogspot.com/
Postat av: H

Dan, härligt att höra att jag inte är ensam om att bli misstrodd hos Bilprovningen. Min hand höll på att gå av när jag försökte skruva i lampan.

2009-05-08 @ 18:38:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0